Ga naar de inhoud

Publicaties

Boeken van Inayat Khan

Inayat Khan hield in de 16 jaar dat hij in het westen rondreisde een groot aantal geïnspireerde lezingen waarvan de meeste stenografisch zijn opgenomen en in boekvorm zijn uitgegeven. Van de teksten die hij zelf schreef is de meest bekende de ‘Gayan, Vadan, Nirtan’ met aforismen die in de soefidiensten gebruikt worden. Andere boekjes met spreuken zijn: Aforismen, De beker van Saki (voor elke dag een spreuk) en Natuurmeditaties.

Enkele bekende boeken van Inayat Khan zijn: De eenheid van religieuze idealen, de Alchemie van het geluk en In een oosterse rozentuin. Essenties uit het werk van Inayat Khan zijn samengebracht in het boek Soefisme, de religie van het hart.
Op de website www.soefi.nl vind je een overzicht van alle recent uitgegeven voornamelijk Nederlandstalige uitgaven van Inayat Khan en het universeel soefisme. Deze zijn verkrijgbaar via de boekhandel en de uitgeverijen: www.uitgeverij-pantarhei.nl en www.juwelenschip.nl. De boeken zijn ook te bestellen bij www.bol.com en voor uitverkochte boeken bij www.boekwinkeltjes.com. Een compleet overzicht over de geschiedenis van alle boeken tref je aan bij www.sufipedia.org/boeken/

Enkele boeken van Inayat Khan zijn in een pdf versie beschikbaar en die willen we graag met je delen. Door op de afbeelding te klikken, kom je bij de pdf met de tekst.

Het Innerlijk leven, oorspronkelijke titel: The Inner Life, is oorspronkelijk vertaald door C.D. Voûte en herzien door Irene Lennings en Saniya Ammerlaan, november 2019.

Het pad van inwijding, oorspronkelijke titel Initiation and discipleship, is vertaald door Joke Hunink, Irene Lennings en Sanya Ammerlaan, januari 2019.

Beide vertalingen zijn tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van de Dutch Publication Committee.

Een Engelstalige bloemlezing van het werk van Inayat Khan (de Volumes) kun je online lezen bij: www.wahiduddin.net en www.hazrat-inayat-khan.org. De complete set (The Sufi Message) is te bestellen bij www.amazon.com.
Daarnaast werkt de Nekbakht Stichting aan de uitgave van de complete works, een wetenschappelijk verantwoorde uitgave van alle teksten van Inayat Khan (www.nekbakhtfoundation.org).   

Veel soefi-leraren hebben, geïnspireerd door Inayat Khan, de afgelopen eeuw boeken gepubliceerd. Zowel bij www.soefi.nl/publicatiessitemap/boeken als bij www.sufipedia.org/boeken/ tref je daarover informatie aan. Kijk ook eens bij www.inayatiorde.nl/boekentafel/ en bij www.sufiway.org/store voor andere publicaties.
Overigens verdiepen we ons binnen het universeel soefisme in de boeken van leraren van alle spirituele tradities. Dat kunnen hedendaagse leraren zijn, maar ook uit vroeger eeuwen. 

Overige publicaties

Verschillende organisaties hebben hun eigen tijdschrift met interessante artikelen. De Soefi Beweging heeft de ‘Soefigedachtes’, de Inayatiyya ‘Sofia’ en Sufi Way het online tijdschrift ‘Notes of the Open Path’.
Het loont de moeite om bij alle organisaties eens te kijken wat er voor achtergrond informatie online beschikbaar is.