Meteen naar de inhoud
In dit lichaam zijn betoverende velden en bossen,
de zeven zeeën en de ontelbare sterren.
In dit lichaam zijn de toetssteen en de juwelier.
In dit lichaam blijft de Eeuwige zingen
en Zijn bron vloeit voortdurend.
Kabir zegt: ‘Luister, mijn vriend, luister,
mijn geliefde Heer leeft daarbinnen.’
Kabir

Open avonden

Tijdens open avonden treffen belangstellenden en leden van ons centrum elkaar rond een thema. Dit thema benaderen we van verschillende kanten. Meditatie, muziek, zang, poëzie en lichaamsbewustzijn zijn terugkerende elementen.

Thema 2022-2023: ‘Het heilige boek van de natuur’
‘Het heilig boek van de natuur’ is gebaseerd op de 3e soefi-gedachte: ‘Er is één heilig boek, het geheiligd manuscript van de natuur, het enige geschrift dat de lezer kan verlichten.’ Bij de natuur gaat het om mineralen, planten, dieren én mensen. Dit thema biedt de mogelijkheid om drie verschillende aspecten van de natuur aan de orde te laten komen:

  1. Luisteren naar de natuur (28.09.2022): alleen door te luisteren naar en ons open te stellen voor de natuur ervan te willen leren, kunnen wij groeien in liefde en compassie.
  2. Omarmen van de natuur (25.01.2023): ‘Hef ons op boven alle onderscheid en verschil dat de mensen verdeelt’. Dit verwijst naar inclusiviteit en heeft te maken met onze visie op de samenleving vanuit het soefisme.
  3. (Onder)houden van de natuur (24.05.2023): het behoeden en zorgen voor de heiligheid van de natuur, voor onze prachtige planeet. Dit onderwerp richt zich op de ecologische aspecten van de natuur en hoe wij, ieder op onze eigen manier, aan ‘healing’ kunnen bijdragen.

Ga voor de praktische informatie naar het activiteitenoverzicht.

Meer weten over het universeel soefisme?
Maak een afspraak met Nuria Snijders: snijders.nuria@gmail.com. Zij weet niet alleen veel over het soefisme, maar kan het ook ervaarbaar maken.