Ga naar de inhoud

Meditaties 

Laat liefde je ziel leiden.
Maak er een plaats van
waarin je je kunt terugtrekken,
een soort grot, een retraite
voor de diepste kern van je zijn.
Rumi

Soms is het fijn om op een moment dat het jou uitkomt, stil te worden en naar binnen te gaan. Dan kan het prettig zijn om daarbij een (geleide) meditatie te beluisteren.  

Daarom hebben we deze pagina gereserveerd voor opnames van meditaties. Sommigen zijn gemaakt door onszelf, andere zullen we met toestemming overnemen of we verwijzen ernaar. Helemaal onderaan een verwijzing naar een radiostation!

Meditaties

In ons soms hectisch leven is het fijn om af en toe te kunnen ontspannen. Ontspannen is ook belangrijk bij meditatie. Inayat Khan noemt meditatie mystieke ontspanning. 
In deze meditatie gaan we eerst ons lichaam en onze geest ontspannen om ons daarna met ruimte en stilte te kunnen verbinden.
Klik op de afbeelding om de meditatie te beluisteren.

Een meditatie die geschikt is voor tijden van crisis en stress, door Saadi Bitter aangepast voor ons centrum naar een oorspronkelijk idee van Aslan Sattler. Het is handig om eerst de Irfan uitleg te lezen voor je de meditatie gaat doen. 

Media

Voor de liefhebbers van spirituele muziek: Sacred Music Radio. Op elk moment van de dag heb je de mogelijkheid om je te ontspannen met muziek die aansluit bij een meditatieve stemming of die je helpt om in die stemming te komen!