Opgenomen meditaties en diensten

Laat liefde je ziel leiden.
Maak er een plaats van
waarin je je kunt terugtrekken,
een soort grot, een retraite
voor de diepste kern van je zijn.
Rumi

Soms is het fijn om op een moment dat het jou uitkomt, stil te worden en naar binnen te gaan. Dan kan het prettig zijn om daarbij een geleide meditatie te beluisteren of om je te laten inspireren door een korte soefidienst.
Daarom hebben we op deze pagina geluids- en video opnames gezet. Sommigen zijn gemaakt door onszelf, andere hebben we met toestemming overgenomen of we verwijzen ernaar. Helemaal onderaan een verwijzing naar een radiostation!

Meditaties

Een meditatie die geschikt is voor tijden van crisis en stress, door Saadi Bitter aangepast voor ons centrum naar een oorspronkelijk idee van Aslan Sattler. Het is handig om eerst de Irfan uitleg te lezen voor je de meditatie gaat doen. 

Soefi-diensten

Een videoregistratie van  de toespraak van Shakti van der Vliet -Hollmannova tijdens de informele Zoom eredienst van 29 november 2020 over het onderwerp “Jij, stilte, bent mijn kern”. De bijbehorende teksten vind je hier

Een videoregistratie van  de toespraak van Sikander van der Vliet tijdens de informele Zoom eredienst van 25 oktober 2020 over het onderwerp “Uitdaging en motivatie”. De bijbehorende teksten vind je hier.

Een audioweergave van  de toespraak van Annemieke Bouman tijdens de formele eredienst van 27 september 2020 over het onderwerp “Onvolmaakt volmaakt”. De bijbehorende teksten vind je hier.

Een videoweergave van de Zoom informele eredienst van 28 juni 2020 met de toespraak van Rama Lieftink over het onderwerp “En niemand is er die onder mij staat” 

Een audioweergave van de toespraak van Jamila Betten met als onderwerp ‘Vrijheid’ bij de Zoom eredienst van 31 mei 2020. 

Midden in de coronacrisis opgenomen op basis van een initiatief van de Soefi Beweging Nederland, is dit een mooi voorbeeld van een viering die qua lengte is aangepast aan het social media kijkgedrag van tegenwoordig. Sakya van Male spreekt over het onderwerp ‘Liefde in tijden van corona’.

Onze eerste aangepaste viering in de coronatijd, opgenomen thuis en geplaatst als YouTube filmpje. Sakya van Male spreekt over het onderwerp ‘Veranderen van perspectief’.

Media

Voor de liefhebbers van spirituele muziek: Sacred Music Radio. Op elk moment van de dag heb je de mogelijkheid om je te ontspannen met muziek die aansluit bij een meditatieve stemming of die je helpt om in die stemming te komen!